Pizzasallad

Ingredienser:
600 gram färsk vitkål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
1 msk socker
1 tsk oregano

2 krm örtsalt, vitlökspulver och kummin efter smak
0,5 strimlad rödlök (valfritt)
1 dl strimlad inlagd paprika eller färsk röd paprika (valfritt)

Tillagning:
Dela kålhuvudet i klyftor och skär bort rotfästet i mitten.
Strimla eller riv kålen så fint du kan. Kan göras i matberedare om du gör mycket pizzasallad.
Lägg vitkålen i en skål. Tillsätt salt och arbeta in det i vitkålen med händerna eller en slev.
Tillsätt peppar, vinäger, olivolja, socker, oregano, basilika. Gillar du örtsalt, vitlökspulver och/eller kummin så kan du ha några krm av dessa.
Strimla ev. lök och paprika och ha i det. Blanda alla ingredienser. Massera gärna kålen med handen så blir den snabbare mjuk och god pizzasallad. Pizzasalladen ska helst stå och bli mjuk i kylen någon timme eller flera timmar. Men går såklart att äta efter någon halvtimme med. Du kan snabba på genom att lägga pizzasalladen i en plastpåse och massera den mjuk (det är saltet som gör att kålen mjuknar).
Etiketter: